Dansk rødspætte
Stegt rødspætte med persillesovs og kogte kartofler. Rødspætten skal flås og finnerne skæres af. Fisken skal renses. Tør først spætten af med køkkenrulle og Vend spætten i rugmel. Så er den klar til stegning i masser af smør. Sørg for at smørret får lov til at ”bruse op” før man ligger fisken på panden. Læg fisken på den ”pæne” side først. Og steg den ved medium varme i ca. 5 minutter. Vend så fisken forsigtigt og steg den på den anden side. Brug en palet til at løfte fisken over på serveringstallerken. Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre, men ikke udkogte. Hæld vandet fra og vend dem evt. med en klat saltet smør og hakket persille. Smelt smør i en tykbundet gryde og rør mel i og lad det brænde godt af inden der hælder kartoffelvand i lidt ad gangen og ”bages op”. Pisk godt så sovsen ikke klumper og fortsæt indtil sovsen er så tyk at den dækker bagsiden af en ske. Tilsæt hakket persille og smag til med citron, salt og peber. Server fisken på tallerkenen med en halv citron og en skål med kartofler og en med sauce for sig på siden.
Lakseburger på hooked
Lakseburgeren består af en smørstegt briochebolle, snittet rød spidskål, wasabimayonnaise, koriander, guacamole og syltet rød pequilio peber. Bøffen er lavet af laksefars, som er rørt op med hvidløg, løg, chilipasta, finthakkede jalapeños og kartoffelmos. Kartoflerne gør at lakseburgeres for en konsistens som er lettere at arbejde med, når bøffen skal formes inden den bliver vendt i panko-rasp og stegt i frituren i neutral olie. Panko er en japansk rasp som er mere sprød og luftig and almindelig rasp. Derfor bruger de panko på Hooked på Vesterbro lige ved kødbyen. Det var dem som har opfundet lakseburgeren og det er i deres fiskerestaurant man kan få den specielle fiskeburger.
Hel hummer
Hel kogt Hummer med brunet smør. Køb en levende hummer. Det smager bedst og så ved man at den er frisk. Man kan købe danske sorte hummere. De er dyrere end canadiske men nogen synes det er bedre. De canadiske hummere vejer mellem 5-600 gram og op til flere kilo. cirka en tredjedel af hummerens vægt er skaller og spild. Så man får cirka 200 gram kød fra en hummer på ud 600 gram. Start med at kog vand i en stor gryde – nok til at vandet kan dække hummeren når man lægger den i vandet. Man kan slå hummeren ihjel med en kniv. Tryk kniven ned igennem hovedet på hummeren, hvis man synes det er synd for dyret at smide den i kogende vand.
Men hvis vandet koger og dækker hummeren, så dør den med det samme alligevel. Kog hummeren i 6 minutter og ha’ iskoldt vand klart til når hummeren er kogt. Smid hummeren direkte i det kolde vand for at stoppe tilberedningen med det samme så kødet ikke bliver sejt. Varm smørret op i en gryde og lad det langsomt blive brunt. Det er vallen i smørret som karamelliserer og giver en næsten nøddeagtig smag til smørret. Det passer godt sammen med hummerkødet. Orker du ikke besværet med at tilberede hummeren selv, så serverer de smagfuld hummer, både hele, men også en utrolig lækker lobster roll, hos Hooked.